Crosstrainers Gyms
Homestudios
Hartslagmeters
en accessoires
Hometrainers
Ergometers
Jacuzzis
Whirlpools
Klein Fitness
Accesoires
Loopbanden Powerplate
Trilplaten
Roeitrainers
Indoor rowers
Saunas
Infraroodcabines
Spinningbikes
Indoor Cycles
Sportvoeding
en supplementen
de voordelen van een infraroodcabine


Wat is het verschil tussen een sauna en een infraroodcabine? Een traditionele sauna werkt door inwerking van warme lucht op de huid en bereikt hierdoor haar effect. De temperatuur is gemiddeld ook veel hoger dan in de “Infrarood sauna”.

In een infraroodcabine wordt de lucht ook warm, maar dat is het indirecte gevolg van het door de IR-stralen opwarmen van wanden en lichaam(en) in de cabine. Een groot deel van de werking blijft zelfs behouden als de deur wordt open gezet.

Ondanks de lagere temperatuur (40 - 60°C) van een infraroodcabine kan het transpiratievolume in vergelijking met een gewone sauna (90 -100°C) door de werking van de IR-stralen even groot zijn. De lagere temperatuur heeft tevens als voordeel dat het door veel personen als zeer veel aangenamer wordt ervaren. Met name het ademen is in een infraroodcabine veel prettiger dan in de traditionele sauna.

Een gewone sauna heeft een opwarmtijd van ongeveer een uur nodig, terwijl een infraroodcabine al na 5 tot 10 minuten gebruikt kan worden. De werking van een sauna blijft behouden als men gaat liggen. In een infraroodcabine is liggen niet aan te raden, omdat dan de hoeveelheid infrarood op het lichaam meer als gehalveerd wordt.

Het aansluitvermogen van een gewone sauna is al snel 4,5 tot 9kW (krachtstroom), terwijl dit bij infraroodcabines niet meer dan 1,8 tot 3,5kW is. U kunt een infraroodcabine dan oook op een gewoon stopcontact aan te sluiten. De elektriciteitskosten van een sessie met een infrarood-cabine zijn daarom ook een factor 3 lager!

overzicht van infraroodsaunas

Onze infraroodspecialisten komen graag bij u langs om u te adviseren bij het inrichten van uw wellnessruimte en voorzien u van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies

Wij hebben voor particulieren en bedrijven een gunstige Infrarood-lease constructie, vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie:
Uw waarborg voor vertrouwd en veilig kopen op internet!


Winkel Uden: Kerkstraat 19-23 5401 BC Uden | Telefoon 0413 256800

Winkel Amstelveen: Bouwerij 50 - 1185 XX Amstelveen | Telefoon 020 453 6446

Bel met een van onze specialisten: 0031 (0) 413 256800 of 0031 (0) 20 453 6446
of per email: info@fitnesslifegezondheid.nl: Klik hier voor mail